Heores of Urowen


Heores of Urowen je fantasy gamebook napsaný španělským autorem Davidem Velasco, spisovatelem románů a gamebooků. Heores of Urowen je založen na jeho fantasy trilogii The Manuscripts of Neithel - napínavé ságy odehrávající se v zemích Urowenu.
Herní systém Heores of Urowen je velmi dynamický a navržený pro dospělé čtenáře. Tento podrobný systém obsahuje pravidla, která vám umožní vylepšit svou postavu s využitím nekonečného počtu zbraní, brnění, lektvarů, talismanů a bezpočtu dalších objektů.

V knize zažijete boje do posledního dechu, hazard s penězi, soutěž v popíjení, objevování pokladů, loupení, zlepšování svého brnění, nabytí nových a mocných zbraní. Dále se budete moci učit nová kouzla, opijete se v hospodě nebo si užijete s místní prostitutkou.

V knize si můžete vybrat ze tří ras a to elf, trpaslík nebo klasicky lidská rasa. Povolání je na výběr sedm (čaroděj, lovec, válečník, zloděj, pěvec, alchymista a mnich). Váš výběr rozhoduje o výchozích atributech a jedinečných speciálních schopností vaší postavy. Čtyři hlavní atributy vašeho hrdiny jsou síla, obratnost, magie a představy. Hlavní atributy jsou také klíčovou součástí bojového systému, kdy zbraň díky atributu může přidat hodnotu k výsledku hodu kostkou.
Lehce naučitelný bojový systém zahrnuje čtyři místa poškození (nohy, trup, ruce a hlavu), které nabízejí různé úrovně způsobené škody. Nošené brnění má pak za následek snížení utrpěného zásahu, čímž vzniká unikátní bojový systém, který nabízí variantu pro každý charakter ve hře a při každém novém dobrodružství odměňuje ty, jenž se vybaví vhodným brněním a zbraní.

Více se dozvíte ze stránek autora.

0 komentářů:

Okomentovat