Úprava fotografií z mobilu

Chtěl bych se s vámi podělit o zajímavou trojkombinaci aplikací na úpravu fotek pro zařízení s OS Android. Používám ji již dlouho a myslím, že výsledky po úpravě fotek jsou velice dobré. Jedná se o tyto tři aplikace. Facetune, Afterfocus a Snapseed.
Jako první co vždycky udělám, není to ovšem pravidlem, je úprava v aplikaci Facetune, jak již název vypovídá, jde o úpravu obličeje. V aplikaci můžete odstranit drobné rušivé neduhy jako drobky kolem úst po jídle, různé tečky, pihy a podobné prvky na obličeji. Dále můžete zvýraznit oči, zuby, ať už je má člověk bílé i ve skutečnosti, tak mobilní fotoaparát je tak stejně není schopný zachytit. Ať už z důvodu malého čipu nebo různého nasvícení. Zvýraznit také můžete obočí a řasy.
Takto upravenou fotku si následně otevřu v aplikaci AfterfocusPro. Tato aplikace umožňuje udělat "fake efekt" hloubky ostrosti, což je rozmazané pozadí za focenou osobou či objektem. Objekt či osoba se tak dostanou do hlavního dění a fotka vypadá velice efektně. Skoro jako ze zrcadlovky, ale opravdu jen skoro :-). Upozorňuji, že ne každá fotka je možná takto upravit. Záleží na pozadí, vzdálenosti objektu a je dobré si pořádně rozmyslet, jestli je přes tuto úpravu fotku prohnat. Dobré je používat v aplikaci fade effect, kdy si manuálně posunute postupný rozostření. Je potřeba si s tím trochu pohrát. Nově aplikace umí i tzv.Bokeh efekt. Nezapomeňte, že aplikace umožnuje uložit rozpracovaný projekt, což se hodí, protože úpravy v této aplikaci bývají zdlouhavé. Jediné s čím si aplikace neporadí, jsou rozcuchané vlasy, to se potom horko těžko rozlišuje výběreme pozadí a popředí.
Finálně dodělávám úpravy v aplikaci Snapseed. Aplikuji v ní filtry, opravuji co jsem zapomněl v předchozích aplikacích, hraji si s jasem a různými šoupátky či filtry. Velice užitečná je funkce nasvícení obličeje. Až jsem spokojený, tak uložím a je hotovo. Snapseed momentálně nabízí i návody s ukázkami jak docílit určitých užitečných efektů. Podvejte se sami, na to jak vypadají fotky před a po úpravě. Všechny ukázkové fotky jsou foceny telefonem Xiaomi Mi3w 64GB.


0 komentářů:

Okomentovat